BİTLİS SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI KONFEDERASYONU (BİTLİSKON) 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI…!

Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen ve kurucu Başkan "Emrah TAŞAR"ın tek aday olduğu kongre halk oyunları gösterisi ile başladı…!

Bitlis sivil toplum kuruluşları Konfederasyonu (BİTLİSKON) 1. olağan genel kurulu yapıldı…!

Katılımcılar arasında "Bitlis Milletvekili Celalet GAYDALI" Küçükçekmece Belediye Başkanı “Kemal ÇEBİ” siyasi parti temsilcileri STK temsilcileri iş insanların da olduğu kongre salonuna yoğun katılım oldu.

Daha sonra bir konuşma yapan Bitlis “Milletvekili Celalet GAYDALI” sivil toplum örgütlerinin demokrasimizin olmazsa, olmazı olarak nitelendirdi, Ayrıca stk'lıların siyaset üstü kurumlar olmaya ihtimam göstermeleri gerektiğini söyleyerek Konfederasyon yönetimine başarılar diledi..

Daha sonra kurucu başkan “Emrah TAŞAR” söz alarak salonda bulunan haziruna şükranlarını belirterek sözlerine Şöyle devam etti,

Bizim için önemli ve anlamlı olan bu özel günümüzde yalnız bırakmayıp kıymetli vaktinizi bizlere ayırdığınız için tüm (BİTLİSKON) Ailesi adına hepinize teşekkür ediyorum.

Türkiye'de ikamet eden Bitlisli hemşehirlerimizin gelişen ve değişen dünya yaşam şartlarındaki uyum ve entegrasyonlarının sağlanabilmesi için katkıda bulunmak amaçlarımız arasındadır.
Ülkemizin her yerinden özellikle Bitlis stk'ları içinde büyük eksikliğimiz olan kadın ve gençlerin sayılarının arttırılmasına katkı sunmayı gerekli eğitim ve aidiyet duygusunun sağlanmasını kendinize görev edindik.
Bu konuda hepimiz eksiklerimizin farkındayız. Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımız, kurumumuz için büyük önem teşkil etmektedir, özellikle kadına şiddet ve kötü muamele kırmızı çizgimizdir, Onların her alanda topluma kazandırmaları güvenli ve huzurlu bir yaşam sürebilmeleri eğitim haklarının en iyi şekilde hayata geçirilebilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız.

Gençler, geleceğimizdir. Gençlerin, Bitlis'i geçmişte olduğu gibi gelecekte de kültür ve medeniyetin merkezi haline getireceklerine olan inancımız tamdır.Hayatın içinde birçok dezavantajlarla, kötü alışkanlıklarla, sıkıntılarla karşı karşıya kalan gençlerimiz için yapabileceğimiz her türlü desteğin karşılık bulacağını biliyoruz. Gençlerin ışığı ve enerjisiyle aşılamayacak sorun yoktur. Yeter ki onların dilinden konuşabilelim.


BİZLER DAİMA GENÇLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ.
Kadim şehrimiz Bitlis; tarihi,doğal güzellikleri, sanatı, maddi, manevi değerleri açısından çok zengin bir yapıya sahiptir. Bunu bizden sonraki nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve yaşatmak için etkinlikler, çalıştaylar ve eğitim seminerleri düzenlemek yakın tarihli hedeflerimiz arasındadır.


(BİTLİSKON) Bitlis'e ve Bitlis’liye fayda sağlayacak her türlü çalışmada sorumluluk almaya hazırdır. Bu sorumluluğunu yerine getirirken hiçbir kurum ve hiçbir kimseyle gereksiz ve yararı olmayan en ufak bir iletişim ve etkileşime girmeyecektir. Yaşanılan her şey şeffaf ve açık bir şekilde yasalara uygun olarak ifade edilecektir. Nitekim yakın tarihte birçok hazırlığını tamamladığımız memleket günleri etkinliğimizi, yaptığımız yasal müracaata rağmen izin verilmemesi dolayısıyla 2.kez iptal etmek zorunda kalmıştık.
Bunu tüm hemşehrilerimize karşı olan sorumluluğumuz gereği bir basın demecinde en şeffaf haliyle dile getirdik. Yakın bir tarihte yapılması planlanan bu etkinliğe bileşenlerimizle birlikte katılmama kararımızı da açıkladık.


Dernekler, siyaset üstü kurumlardır. Yaşadığımız dünya koşullarında elbetteki siyaset hepimizin hayatında belirleyici rollere sahiptir. Bitliskon olarak burada belirtmek isterim ki, bizler tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Birinin diğerinden hiçbir farkı yoktur.
Ancak;İstisnasız her derneğimizin ünvanında,tabelasında kültür ibaresi bulunmaktadır.Binlerce yıl ötesine dayanan kültürel kimliklerimizi,dillerimizi,örf ve adetlerimizi yaşatmaya yönelik olan gayretlerimizi siyasi bir anlayışla bağdaştırmak doğru değildir.Oysaki modern siyasetin ve siyasi partilerin oluşumu Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren yüz yıllık bir geçmişe sahiptir.Binlerce yıllık kültürel kimliklerimizi siyasi partilerin ideolojilerine indirgemek doğru ve etik bir yaklaşım değildir.Kurucularımız arasında bir mozaik oluşturacak farklı dünya görüşüne sahip olan Kürt,Türk,Çerkes,muhafazakar ve seküler arkadaşlarımız vardır.Bizler farklılıklarımızla zenginleşmeyi şiar edinmiş bir anlayışa sahibiz.


Bitliskon söylemde kucaklayıcı, eylemde ötekileştirici olmayacaktır.Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ilimizi tarihsel misyonuna uygun bir temsiliyetle ülkemizin, hatta dünyanın her yerinde hak ettiği öneme ve değere ulaştırmak için gayret göstereceğiz. İlimizi yerli ve yabancı turizme kazandırmak,dünyaya tanıtmak ve turizmin bölge ekonomisine katkı sunmasını sağlamak için teşvik edici prrojelergeliştireceğiz. Tarihimizin bütün ihtişamını içinde barındıran doğal güzelliklerimizin herkesçe bilinmesine katkı sunmaya hazırız. Memleketimiz kalkınırsa hepimiz kalkınırız. Kültürümüzün aktarımı ve bizden sonraki nesillerin memleketini doğru tanıması için yapılabilecek her türlü tanıtım ve kültürel aktarımı yapmakBitliskon'un asli görevleri arasında olacaktır.

Kıymetli misafirlerimiz;
Sözlerimi sonlandırırken;
Birliği beraberliği vizyon edinmiş,değişime ve gelişime açık,aidiyet ve empati duygularını oluşturan yeni bir sivil toplum kuruluşu anlayışı ile siz değerli hemşehrilerimizin hizmetinde olacağımızı belirtmek istiyorum.
Barışın,kardeşliğin,birlik ve beraberliğimizin daim olması dileğiyle hepinize saygılarımı sunuyorum. Dedi…
Ardından kurul delegelerin oy kullanımına geçildi kurucu Başkan "Emrah TAŞAR" Güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Teşekkür konuşması için tekrar söz alın Başkan TAŞAR Küçükçekmece Belediye başkanı "Kemal ÇEBİ"'ye  katkılarından dolayı teşekkür ederek kendisine plaket takdim etti.
Başkan “Kemal ÇEBİ” (BİTLİSKON) Başkanı “Emrah TAŞAR” ve ekip arkadaşlarını kutlayarak yeni dönem için başarılar diledi…

 

Katılımcılara veda konuşması yapan Başkan TAŞAR…!
Değerli konuklarımız seçimimiz bitti. Yönetim kurulumuz seçildi. Tüzüğümüz gereği sadece yönetim kurulu seçilmiş oldu. İlk toplantıda aramızdan birini başkan seçeceğiz. Arkadaşlarımın teveccühüyle yönetim kuŕulumuz adına, yönetim kurulunun bir neferi olarak söz alıyorum. Bugün bu salonu dolduran birbirinden değerli siz kıymetli misafirlerimiz ve kıymetli divan üyeleri, bizlerle birlikte olduğunuz, bize destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Yönetim kadromuz hayırlı olsun. Güzel projeler ve hizmetlerle halkımıza, ülkemize faydalı olma gayreti içinde olacağız. Dostça Kalın, Sağlıkla Kalın, Hoşçakalın.

GÜNDEM

DÜNYA