GENÇLERİN BAŞKANI MEHMET GENÇ, SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU.

Sancaktepe Belediyespor Kulübü’nün efsane başkanı Mehmet Genç, Sancaktepe Belediye Başkanlığına aday oldu.

Gençlerin başkanı Mehmet Genç, Sancaktepe Belediye Başkanlığına aday oldu.

Sancaktepe Belediyespor Kulübü’nün efsane başkanı Mehmet Genç, Sancaktepe Belediye Başkanlığına aday oldu. Sancaktepe'ye hizmet etmek için yola çıkan Mehmet Genç, hizmet siyaseti anlayışı ile sosyal belediyecilik parolasıyla yola çıkıyor.

Gençlerin yakından tanıdığı ve Sancaktepe Belediyespor Kulübü'nün efsane başkanı Mehmet Genç, Sancaktepe Belediye Başkanlığı için kolları sıvadı. Sancaktepe'ye hizmet etmek için yola çıkan Genç, aday adaylığı başvurusunu yaptı. 
"Sancaktepe için çalışmaya hazırız." diyen Genç, İstanbul'un Sancaktarı Sancaktepe'ye hizmet etme düşüncesiyle adaylığını duyurdu.

ESER VE HİZMET SİYASETİ ANLAYIŞIYLA YOLA ÇIKTI
Sancaktepe Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu gerçekleştiren Mehmet Genç,  başvuru sonrasında yaptığı açıklamada, "Her bir sokağını ve caddesini yakinen bildiğimiz ilçemizde, siz değerli hemşehrilerimizin ve komşularımızın duaları ve destekleri ile Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurumuzu gerçekleştirerek, bu kutlu yolculukta ilk adımımızı atmış bulunmaktayız." dedi. 

 

Sürdürülebilir projelerle yola çıktığını belirten Mehmet Genç, "2009’dan bu yana mülkiyet problemlerinden tapu devirlerine, eğitimden kültüre, spordan sanata, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinin sergilendiği bir dönemde, AK Partimizin eser ve hizmet siyaseti anlayışı ile hizmetleri gerçekleştiren ekibin bir parçası olarak daha bir azimle, gayretle ve sürdürülebilir projelerle tecrübemizi yarınlara taşıyacağımıza olan inancımız tamdır. Türkiye yüzyılı şehirleri için hazırız, kararlıyız." ifadelerini kullandı. 

Mehmet Genç, Sancaktepe Belediyesi'nin kuruluşundan 2020 yılına kadar belediye bünyesinde birçok hizmette bulundu. Uzun yıllar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde İgdaş‘ta üst düzey yöneticilik de yapan Mehmet Genç, Sancaktepe Belediyesi'nde emlak, istimlak kamulaştırma, eğitim, kültür ve spor alanlarında başkan yardımcılığı yaptı. 
Sancaktepe Belediyespor Kulübü'nün efsane başkanı olarak da tanınan Mehmet Genç, 22.000 lisanslı sporcu ile Türkiye'nin en çok lisans sporcusuna sahip kulübün başkanlığını yapmıştı. Mehmet Genç, kültür ve spor alanında yaptığı çalışmalarla gençlerin de yakından tanıdığı bir isim oldu. 

MEHMET GENÇ KİMDİR?
İlk, Orta ve Lise öğrenimini Sivas’ta tamamladı. Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden mezun olan Mehmet Genç, yüksek lisansını Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde MBA ve İnsan Kaynakları Yönetimi alanında yaptı. Bir dönem Okan Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak İşletme, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Girişimcilik dersleri verdi. İşletme Anabilim Dalında doktora çalışmalarına devam ediyor.

Çalışma hayatına Belbim AŞ’de başlayan Mehmet Genç, 1997 yılında girdiği İGDAŞ’ta 2009 yılına kadar Özel Kalem Müdürlüğü, iç Denetim Kurulu Üyeliği, Genel Müdür Danışmanlığının yanında İnsan Kaynakları, Destek Hizmetleri ve Müşteri Hizmetleri gibi birimlerde yönetici olarak görev yapmıştır.

2009-2020 yılları arasında Sancaktepe Belediyesinde Emlak İstimlak ve Kamulaştırma başta olmak üzere Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Gençlik Spor, Eğitim Kültür ve Mali İşler birimlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.
Kurumsal İletişim ve Etkinlikler, Medya ve Turquality şubelerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Halen dış ticaret danışmanlığı yapan Mehmet Genç aynı zamanda gıda, turizm, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinde ticari faaliyetlerine devam etmektedir.
Lise yıllarında Milli Gençlik Vakfı ile siyasetle ilgilenen Mehmet Genç, üniversite yıllarında vakfın fakülte ve üniversite birim başkanlıklarını yapmış; akabinde Refah Partisi bünyesinde siyaset çalışmalarına devam etmiştir. 
AK Partinin kuruluşu ile birlikte Kadıköy İlçe teşkilatının kuruluşunda yer almış, çeşitli birim başkanlıklarının yanında SKM bünyesinde aktif görevler almıştır. 2009 yılında Ataşehir İlçe teşkilatının kuruluşunda yer almış, SHİP Başkanlığının yanı sıra SKM Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Spor ile iç içe bir hayat süren Mehmet GENÇ, Fenerbahçe Kongre üyeliğiyle birlikte Sancaktepe Belediye Spor Kulübü Başkanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanlığı, TFF Genel kurul delegeliği yapmıştır.
Sivil toplum kuruluşları olarak Sivas Platformu Başkan Yardımcılığı, İstanbul Sivas Konfederasyonu Başkan Vekilliği, Sivas Merkez Federasyonu Başkanlığı, İlbeyli Türkmen Boyları Dernek Başkanlığı, Medeniyet Yolcuları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı, Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkan Yardımcılığı, Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Cihannüma Derneği İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Deniz Feneri Derneği Genel Kurul Delegeliği, MÜMDER Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini ifa etmiş ve etmektedir.

Çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış makalelerinin dışında TİM bünyesinde Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçısı, Türkiye İhracat Raporu, TİM REPORT Dergisi ile birlikte Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde SANCAKTEPE dergisinin yayın koordinatörlüğü görevlerini yürütmüştür.

İGDAŞ Yayınları arasında çıkan ‘Fotoğraf ve Belgeler Işığında İstanbul Depremleri’ isimli yayımlanmış bir araştırma kitabı da bulunmaktadır.

Evli ve 3 çocuk babası olup iyi derecede İngilizce, orta düzeyde Arapça bilmektedir

GÜNDEM

DÜNYA