HAŞİM İSKENDER, SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLDU..

Sancaktepe Belediyesi Meclis Başkan Vekili Haşim İskender, Sancaktepe Belediye Başkanlığına AK Parti'den aday aday olduğunu duyurdu.

Haşim İskender, Sancaktepe Belediye Başkanlığına AK Parti'den aday adayı oldu..

2024 yerel seçimleri öncesi Sancaktepe'de siyaset kulisleri hareketlendi. Sancaktepe Belediyesi Meclis Başkan Vekili Haşim İskender, Sancaktepe Belediye Başkanlığına AK Parti'den aday aday olduğunu duyurdu. İskender, ilçenin en aktif ve güleryüzlü siyasetçisi olarak tanınıyor. 

Sancaktepe'de yerel seçim rüzgarı esiyor. 31 Mart 2024 günü yapılacak yerel seçimlerde Sancaktepe Belediye Başkanı belli olacak. Uzun yıllar Sancaktepe Belediyesi'nde önemli görevlerde bulunan Haşim İskender de Sancaktepe Belediye Başkanlığına AK Parti'den aday aday olduğunu açıkladı. İskender’in başvurusunu alan AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar , Haşim İskender’e başarılar diledi.

SANCAKTEPE'NİN ATOM KARINCASI GİBİ

Bir dönem AK Parti Sancaktepe İlçe Yönetiminde de bulunan Haşim İskender, Sancaktepe'nin en aktif siyasetçilerinden birisi olarak tanınıyor. Nişan, düğün, nikah, sünnet organizasyonlarında sık sık karşılaşabileceğiniz Haşim İskender, partili arkadaşlarını da ihmal etmiyor ve ziyaretlerde bulunuyor. 

Geçtiğimiz yıllarda Sancaktepe'nin duayen gazetecisi Tevfik Erk'e demeç veren Haşim İskender, "Aktif olmayı seviyorum. İnsanlarla tanışmayı, sohbet etmeyi, dinlemeyi seviyorum. Bazen İstanbul dışında, bazen İlçe dışında da olsa gidebildiğim yerlerde olmak en büyük zevkim.  Kimseyi kırmadan yaşaya biliyorsak ne mutlu bize. Ben Sancaktepeli komşularımı seviyorum, onlara uğramak bir bardak çaylarını içmek veya onları misafir etmek beni mutlu ediyor." sözlerini kullanmıştı.
Haşim İskender şimdi de Sancaktepe Belediye Başkanlığı için çalışmalara başladı.

SANCAKTEPE BELEDİYESİ MECLİS BAŞKAN VEKİLLİĞİ YAPIYOR

Siyasete Ak Parti İstanbul Sancaktepe ilçe teşkilatında mahalle koordinatörü olarak başlayan İskender, bir dönem Mali İdari İşler Birim Başkanlığı, bir dönem de Yerel Yönetimler Birim Başkanlığı yaptı. 4 farklı seçimde Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Programlama Sorumluluğunu üstlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,59 oy aldığı 2018 seçimlerinde ve 23 Haziran 2019'da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Sancaktepe'de Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı görevini yürüttü.

2019'da yapılan yerel seçimlerde Sancaktepe ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi oldu. Sancaktepe Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu Başkan Vekili görevlerine devam eden Haşim İskender, 4 yıl süreyle Sancaktepe Belediyesi Denetim Komisyonu Başkanlığında bulundu.

Aslen Trabzonlu olan Haşim İskender 1 Haziran 1968 tarihinde Karasu'da dünyaya geldi. İlkokul tahsilini doğduğu Kuyumcullu köyünde, ortaokul ve lise tahsilini ise Tuzla Lisesi’nde tamamladı. Lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nde tamamlayan İskender, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans yaptı.

Eğitim ve yabancı dil için Hollanda'ya giden Haşim İskender'in mesleği Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik'tir. Ayrıca Bağımsız Denetçilik, Hukuk Bilirkişiliği ile Kayyum ve Uzlaştırmacılık konularında da uzmanlığı bulunuyor. Adabank Teftiş Kurulu’nda 5 yıl görev yaptı. Destek Yeminli Mali Müşavirlik'te denetim mesleğine devam etti. 2004 yılında Ülker Bölge Bayii İhsan Emniyet Gıda'da Mali ve İdari İşler Müdürlüğü görevine başladı ve 2023 yılına kadar sürdürdü. İskender, şu anda 8 adet özel okul kampüsüne sahip ZFK Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi’ne yarı zamanlı olarak Mali Müşavirlik hizmeti veriyor.

Türk Kızılayı, Yeşilay, Sancaktepe Trabzonlular Derneği, Vakfıkebirliler Derneği, Trabzon Dernekler Federasyonu ve Küçükalioğlu Vakfı başta olmak üzere çok sayıda dernekte Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu üyelikleri bulunuyor. Haşim İskender evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

GÜNDEM

DÜNYA