KAI PLATFORMU KÜLTÜREL ETKİNLİKTE HEMŞERİLERİYLE BULUŞTU

Kars, Ardahan ve Iğdırlılar tarafından kurulan Kars Ardahan Iğdır (KAI) Platformu, “Kaz Gecesi” düzenleyerek hemşerileriyle bir araya geldi.

KAI PLATFORMU KÜLTÜREL ETKİNLİKTE HEMŞERİLERİYLE BULUŞTU

Dayanışmayı hedefleyerek yaklaşık iki ay önce kurulan KAI Platformu, dün akşam Sultanbeyli’de bulunan Salon Elit’te düzenlenen gecede binlerce hemşeriyi buluşturdu. Serhat bölgesinin vazgeçilmezlerinden olan Aşık Atışması ile başlayan gece, yöresel tatlarla devam etti.

KAI Platformu, bugüne kadar gerçekleştirdiği etkinlikleri bir araya toplayıp sinevizyon halinde hemşerilerle paylaştı. Sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye çıkan KAI Platform Başkanı Yüksel Çelik, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı:

BİZ EZBERLERİ BOZACAĞIZ!

“Kar yemiş buz yemiş, kurutulmuş tuz yemiş kaz gecemize hepiniz hoşgeldiniz. Bizler kısa bir zaman zarfında kurmuş olduğumuz Kars Ardahan Iğdır Platformunun 23 tane il, ilçe, köy dernekleriyle birlikte onur kurulu, danışma kurulu, istişare kurulu ve yönetim kurulundan oluşan 80 kişilik bir kadroyuz. Bu kadronun bugünden sonra Allah’ın izniyle Sultanbeyli’de sadece Kars, Ardahan, Iğdır için değil; tüm Sultanbeyliler için hizmet verecek. Öncelikle platformumuzu kurduk ve bizler dedik ki biz ezberleri bozacağız.

GÜNÜMÜZÜN SORUNU AŞ, İŞTİR!

Tanıdığımız ne kadar iş adamı varsa, hepsini teker teker arayarak veya ziyaret ederek dedik ki “Kardeşim şuan günümüzün sorunu aş, iştir. Sloganımız bu olsun, hep tüket olmasın. Çalış, üret.” Bunu nasıl becereceğimizi kendi arkadaşlarımızla istişare ettik. İşe ihtiyaçları olan her ne kadar nitelikli veya niteliksiz insan varsa a’dan z’ye toplayıp platformumuzda oluşturduğumuz havuza yerleştirdik. O havuzu kollara ayırarak içine aldığımız insanları kollarına göre sınıflandırıp referans olarak iş imkanı sağladık. İki aylık platformuz, şu ana kadar elliye yakın insanı işe yerleştirdi.”

Sadece düğünlerde ve cenazelerde bir araya gelinmemesi konusuna dikkat çeken Çelik, sosyal hayatta ve kültürel etkinliklerde de dayanışma içinde olunması gerektiğini söyledi. Düzenlemiş oldukları “Kaz Gecesi” etkinliğinin devamı olacağını, bunun da yardımlaşma konusunda insanlara ön ayak olacağı vurgusunda bulundu.

GİRİŞİMCİ GENÇLERE VE KADINLARA DESTEK

Girişimci gençlerin ve kadınların hayallerini gerçekleştirmelerine platform olarak destek vereceklerini söyleyen Çelik, “Gençlerimizi ve iş kadınlarımızı unutmadık.Gençlerimizi bir araya toplayacağız. Bir hayalim var, diyen gençlerimizin hayallerini gerçekleştireceğiz. Girişimci iş gençlerimizle ve iş kadınlarımızla birlikte projeler üreteceğiz. Projelerimizde KOSGEB'ten destek alarak, bu arkadaşlarımıza iş kuracağız. Olmasa, bizim buradaki iş adamlarımızdan destek alarak, bu gençlerimize ve kadınlarımıza iş kuracağız.“ dedi.



Çelik’in ardından davetliler arasında bulunan Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin’de kısa bir konuşma yaptı. Şahin, “Serhat şehri Karsımız. Bir güzel ilden, üç güzel il çıktı. Ama bunların güzelliğinde dikkatimi çeken, hep bir arada yaşamaları.Bir ilden ayrılanların arasından kara kedi geçiyor. Bunlarda öyle değil, Allah bu birlikteliği bozmasın.” temennisinde bulundu. Sosyal sorumluluk konusunda başta Başkan Yüksel Çelik olmak üzere platformda çalışma yürüten herkese teşekkür etti.

ENGELLİ VE HASTALAR UNUTULMADI

Büyük bir şölen havasında geçen programda 30 tekerlekli Sandalye 30 yatak bağışı toplandı.

Konuşmaların ardından platforma emek verenlere plaket verildi. Kafkas dansı ve halaylarla gece sonlandı.

 

GÜNDEM

DÜNYA