"SANCAKTEPE SULTANBEYLİ ESNAF KEFALET KREDİ KOOPERATİFİ" NEDEN SEÇİME GİTMİYOR...??

"Sancaktepe Sultanbeyli esnaf kefalet kredi kooperatifi" Neden Seçime Gitmiyor...??

Ticaret Bakanlığının esnaf kefalet Kooperatifleri, TBMM kararı ile 2022 yılında intibak yasasıyla birlikte tüzüğünde değişiklikler yaparak ve bu tüzük değişikliği yasasının uygulanabilmesi için tüm Koparatiflerin genel kurul yapmaları ile alakalı ticaret bakanlığı kooperatiflere ilgili talimatı gönderdi.

Bu kanun kapsamının uygulanabilmesi için Sultanbeyli esnaf kefalet kredi kooperatifi hariç diğer tüm ilçe Kooperatifleri seçimlerini tamamlayıp İstanbul esnaf kefaletler Koparatif birliği Başkanı "Mustafa Silahyürekli" genel kurulunu şubat ayı içerisinde yasaya uygun bir şekilde gerçekleştirdi, Tüm kooperatif il birlikleri seçimlerini bitirdikten sonra şubat ayı sonunda Türkiye Kooperatifler genel merkez birlik başkanı ve Ak Parti Yozgat Millet Vekili Sn. Abdulkadir Akgül bile genel kurulunu gerçekleştirip mevcut yasaya uyarak intibak yasası kanununa uydu...

Buraya kadar her şey normal olması gerektiği gibi. Türkiye'nin bütün kooperatifleri genel kurullarını yapıp bitirmelerine rağmen Sancaktepe Sultanbeyli esnaf kefalet kredi kooperatifi, bakanlığın yazılı talimatıyla 30 Haziran'a kadar intibak yasasının uygulanabilmesi için genel kurul kararına uymayıp seçim kararı bile almadı. Ve ne zaman yapılacağının önü açık.
Esnaf kefaletin Başkanı "Şenol Ata" yönetim ve denetim kurulu Ticaret bakanlığı tarafından genel kurul yapmadıkları için soruşturma başlatıldığı, sürecin hukuka taşındığı bilgisini aldık..

Genel kurulun yapılmama sebebinin ne olduğunu? bu şekilde Kooparitifi, bakanlık ve hukuk nezdinde bir yaptırım uygulanarak mevcut esnafın mağdur edileceği. gerekirse Kooparitifin kredilerinin durdurulması söz konusu...!

1. Sancaktepe Sultanbeyli esnaf kefalet kredi kooperatifi başkanı Şenol Ata neden seçimin yapılmasından kaçıyor ???
2. Bu duruma kimler ve neden göz yumuyor.???
3. Hakkında birçok yolsuzluk yaptığı iddiası ile dava açılan ve 4 yıl 2 ay hapis cezası aldığı dava şu an istinaf mahkemesin de olan Başkan Şenol Ata'ya bir dur diyen olmayacak mı Yoksa sistem tümüyle arkasında mı..?
4, Kooperatifin yaklaşık 950 ortağını kendisine muhalif olduğu gerekçesi ile ortaklık sermayelerini iade etmeden sildiği doğru mu ???
5, Kredi verilen yeni ve eski esnaflarda kendine yakın olan veya yakın olabilecek nüfus tercih eden dilerek ayrımcılık yapıldığı doğru mu ???
6, Sancaktepe ve Sultanbeyli stk'larının ve kanaat önderlerinin bu duruma Sessiz kalması ne kadar ahlaki..??
7. Kooperatifi seçime götürmeyen "Şenol Ata" defalarca sormamıza rağmen kimseye açıklama gereği Duymama cesaretini kimden alıyor...!!

GÜNDEM

DÜNYA