SANCAKTEPE SULTANBEYLİ ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ KEFALET KOOPERATİFİNDE BİR SKANDAL DAHA PATLAK VERDİ...!

Sancaktepe ve Sultanbeyli esnaf'ının iddialarına göre "Sancaktepe Sultanbeyli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi" Türkiye genelinde olağan genel kurulları yapılmış olup, Sultanbeyli Kooperatifi hala seçime gitmeyerek suç işlemeye görevini kötüye kullanmaya devam etmektedir...!

Sancaktepe Sultanbeyli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde bir skandal daha patlak verdi...!

Esnaftan edindiğimiz bilgiye göre yapılacak olağan genel kurulda kendisine muhalif olabilecek esnafları hazirun listesine girmemeleri için kredileri devam etmesine rağmen ortaklık sermayeleri içeride olmalarına rağmen kanunsuz bir şekilde üyelikten düşürüldüklerini ifade ettiler.
kredileri devam ederken ortaklıktan düşürülen esnafa kredi şartlarını yerine getirmediği adı altında esnaf kredisi faiz oranı bozulup bankanın güncel faiz oranında her bir esnaftan 60.000 tl geri ödeme cezası öne sürülmektedir...!

"ORTAKLIĞI PASİFE ALINAN BAZI ÜYE İSİM LİSTESİ"

ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLEN ESNAFIN TİCARET  BAKANLIĞINA VERDİĞİ İTİRAZ DİLEKÇESİ....!

YASAYA RAĞMEN ÇEŞİTLİ ALEGORİLERLE  KOOPERATİF ORTAKLARININ ÜYELİĞİ PASİFE ALINMIŞ..

Şenol Ata daha öncede bazı meslek gruplarını Zan altında bırakarak tefecilik yapmakla itham etmişti..!
Şenol Ata hakkında zimmete geçirme ve görevi kötüye kullanma suçundan yargılanıyordu iddiaya göre bu süreçte kooperatifte bakanlık tarafından görevlendirilen müfettişin incelemeleri sonucunda bazı usulsüzlükler yapıldığı tespit edildi esnaf tarafından istifası beklenen Şenol Atay'a mahkemeden zimmete geçirme suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi...!

MAHKEME KARARI İSTİNAFTA..

C-1-Sanık Şenol Ata'nın işlediği anlaşılan zimmet suçu nedeniyle eylemine uyan 5237 sayılı TCK'nın 247/1 maddesi gereğince suçun işleniş biçimi, suç konusunun önem ve değeri, neticenin ağırlığı, sanığın kusurunun ağırlığı ile güttüğü amaç ve saiki nazara alınarak takdiren 5 YIL HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,


2-Sanığın fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki mahkememize yönelik tutum ve davranışları, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri göz önüne alınarak 5237 sayılı TCK’nın 62. maddesi uyarınca cezasından takdiren 1/6 oranında indirim yapılarak ve sonuç olarak 4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA karar verildi."
 

GÜNDEM

DÜNYA