ALİ TOMBAŞ 100 PROJESİNİ AÇIKLADI

Cumhur İttifakı Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Ali Tombaş, projelerini yoğun katılımın olduğu bir programla açıkladı. Proje tanıtım programında ilçe için titizlikle hazırlanan ve bölgenin ihtiyacı olan 100 vizyon çalışma tanıtıldı. Projeler arasında kentsel dönüşümden gençlik çalışmalarına, alt ve üstyapıdan dijital dönüşüme, üniversite projesinden doğa çalışmalarına varana kadar her detayın düşünüldüğü dikkatlerden kaçmadı. 

Ali Tombaş 100 Projesini Açıkladı

Cumhur İttifakı tarafından Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen Ali Tombaş seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Ali Tombaş ilçe için hazırladığı projeleri “Türkiye Yüzyılında, Sultanbeyli’miz İçin Yüz Proje” başlığıyla duyurdu. Başkan Tombaş proje toplantısında yaptığı konuşmada, “Bismillah diyerek yeni bir yola çıkıyoruz. Bu yol ki; millete hizmet yoludur. Bu yol ki; insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesini benimseyenlerin yoludur. Bu yol ki; AK Partimizin eser ve hizmet belediyeciliği vizyonunu daha da ileriye taşımanın yoludur. Bu yol ki; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur. Bu yolda koşmak da, çalışmak da, terlemek de, alın teri dökmek de güzeldir, kıymetlidir. AK Partimizin siyaset sahnesine çıktığı ilk günden bugüne Sultanbeylili hemşehrilerimizin partimize desteği hamdolsun artarak devam etti. Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde gösterilen teveccühün karşılığında Sultanbeylimiz AK Belediyecilik vizyonu kapsamında pek çok eser, proje ve yatırımlara kavuştu. 15 sene öncesine kıyasla bugünün talep ve beklentileri de değişti. Bu durum bile başlı başına, geçmişten bugüne pek çok hizmetler yapıldığının, çözümler üretildiğinin ispatıdır.” dedi.  


 Sultanbeyli’nin evladı olarak ilçenin talep ve beklentilerinin farkında olduğunu ifade eden Başkan Tombaş, “22 yıldır Sultanbeyli’de siyaset yapmış olmanın tecrübesiyle sorunları da çözüm yollarını da biliyoruz. Sultanbeyli’mizi 7’den 70’e mutlu insanların şehri yapmak için şimdi yeni bir dönem başlatıyoruz. Şimdi; Sultanbeyli’mizi hep birlikte geleceğe taşıma zamanı. Şimdi; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koymuş olduğu yeni hedef; Türkiye Yüzyılı’nda Sultanbeyli’mizin yüz akı olacak 100 projemizi konuşma zamanı” dedi. 


Projelerini 8 başlık altında topladığını vurgulayan Başkan Tombaş, “AK Parti’mizin Seçim Beyannamesi’ndeki; insan odaklı, katılımcı yönetim, dirençli şehirler ve kimlikli şehirler ilkelerinden hareketle titizlikle hazırladığımız vizyon projelerimizi 8 ana başlıkta topladık. Sultanbeyli’mizde İmar ve akıllı şehircilik, ulaşım, eğitim ve kültür, çevre ve doğa, gençlik ve spor, akıllı şehir uygulamaları ve dijital projeler, istihdam ve sosyal projeler, sağlık projeleri gibi alanlarda yatırımlar yapacak, hemşehrilerimize bu hizmetleri sunacağız.” ifadelerini kullandı. Başkan Tombaş konuşmasının ardından projelerini tek tek açıkladı. 


İşte Sultanbeyli İçin Hazırlanan “Türkiye Yüzyılı’nda Sultanbeyli’nin Yüz Akı Projeler


1- KENTSEL DÖNÜŞÜM
İlçemizi kentsel dönüşümle olası İstanbul depremine karşı hazırlamak; güvenli, konforlu, modern yapılar inşa ederek hemşehrilerimizin hayat standartlarını yükseltmek için kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlayacağız. Çalışmalarımız kapsamında önce ilçe genelinde teknik incelemeler gerçekleştireceğiz, ardından riskli bölgeleri tespit ederek büyük bir süratle yenileme çalışmalarına başlayacağız. 
2- YENİ ŞEHİRCİLİK YAKLAŞIMI ve ÖRNEK PROJELER
Sultanbeyli’nin örnek projelerle öne çıkan bir yaşam merkezi olması ve hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırmak amacıyla ‘‘yeni şehircilik’’ vizyonumuzla Sultanbeyli’nin geleceği için önemli projelere imza atacağız. Kamu işlemlerine hız katacak tesis ve hizmetleri hızla hayata geçireceğiz. Yepyeni spor, teknoloji, bilim, kültür ve sanat merkezlerini ilçemize kazandırarak Sultanbeyli’yi yeniden inşa edeceğiz.
3- MERKEZ NİKAH SARAYI VE KÜLTÜR KOMPLEKSİ
Modern tasarımı, sıcak atmosferi, profesyonel hizmet ekibiyle hem nikah merasimlerinde hem de ilçemizde düzenlenecek olan kültürel etkinliklerde unutulmaz bir deneyim sunmak amacıyla Merkez Nikah Sarayı ve Kültür Kompleksi’ni hizmete açacağız. 
4- ULUSLARARASI KONGRE MERKEZİ
 Modern mimarisi ve geniş etkinlik alanlarıyla ziyaretçilerine fonksiyonel bir kullanım sunacak olan Uluslararası Kongre Merkezimizle ülkemizde gerçekleştirilecek önemli etkinliklere ve toplantılara ev sahipliği yapacağız.
5- KENT MEYDANI DÜZENLEME PROJESİ
 Kent Meydanı düzenleme projemiz kapsamında ilçemize modern ve estetik bir görünüm kazandırmak için zemin, yeşil alan, peyzaj düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. 
6- DEVLET HASTANESİ KATLI OTOPARK PROJESİ
 Sağlık hizmetlerine ulaşımı kolaylaştırmak, Devlet Hastanesi çevresindeki trafik ve park sorununa kalıcı çözümler üretmek için Devlet Hastanesi Katlı Otopark projesini hayata geçireceğiz. Ayrıca ilçemizdeki farklı noktalara kapalı otoparklar inşa ederek güvenli ve düzenli park yerleri oluşturacağız. 
 7- HAVAALANI BAĞLANTILI OTEL PROJELERİ
İlçemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere eşsiz bir konaklama deneyimi sunmak, Sultanbeyli’yi sadece yerel değil uluslararası bir turizm merkezi hâline getirmek için yeni otel projelerimizi hayata geçireceğiz. 
8- HER MAHALLEYE KREŞ
Çocuklarımızın eğitim hayatına iyi bir başlangıç yapmaları ve sevgi dolu bir ortamda büyümeleri için her mahallemize kreş kuracağız.
9- HASANPAŞA ÇOCUK YAŞAM KÖYÜ
 İçerisinde sanat, spor ve oyun alanlarının, atölye ve laboratuvarların yer aldığı Çocuk Yaşam Köyü ile çocuklarımızın fiziksel, psikolojik ve sosyokültürel gelişimlerine katkı sağlayacağız. 
10- ABDURRAHMANGAZİ SOSYAL TESİSİ
Her kesime, her bütçeye hitap eden; kaliteli ve uygun fiyatlı yeme içme imkanı sunacak Abdurrahmangazi Sosyal Tesisini Sultanbeyli’ye kazandırarak ilçemizin sosyal hayatına değer katacağız.
11- YAVUZ SELİM KAPALI PAZAR ALANI
Hemşehrilerimizin her mevsim kaliteli ve taze ürünlere kolayca ulaşması, pazar esnafımızın uygun ve hijyenik koşullarda ticaret gerçekleştirebilmesi için Yavuz Selim Kapalı Pazar Alanı projesini hayata geçireceğiz.
 12- DONATI ALANLARINA YENİ ÇÖZÜMLER VE İMAR TRANSFERİ
İlçemiz sınırlarında 7143 sayılı kanun ve 2B kanunu kapsamında toplam 2.376 adet parsel donatı alanlarında kalmaktadır. Sorunların giderilmesi ve parsel sahiplerine haklarının verilmesi adına İmar Hakkı Transferi ile alternatif bir çözüm oluşturacağız. 
13- PRESTİJLİ MEYDAN PROJELERİ
İlçemizdeki meydanları daha modern ve estetik bir görünüme kavuşturmak için kapsamlı bir çevre düzenlemesi gerçekleştireceğiz. 
14- YENİ MUHTARLIK BİNALARI, İLETİŞİM VE GENÇLİK OFİSLERİ
Her detayını özenle planladığımız, teknolojik altyapısı güçlü yeni muhtarlık binaları, iletişim ve gençlik ofisleriyle hem muhtarlarımıza daha rahat ve verimli çalışma imkanları sunacağız hem de gençlerimizin eğitim ve kişisel gelişim hedefleri doğrultusunda kullanabilecekleri, huzurla sınavlarına hazırlanabilecekleri bir alan oluşturacağız.
15- MODERN TAKSİ DURAKLARI
Çay ocağından klimasına, konforlu bekleme alanlarından lavabosuna kadar taksici esnafımızın her türlü ihtiyacına cevap veren, modern dış mekânıyla kent estetiğine uyum sağlayan Modern Taksi Durakları projesini hayata geçireceğiz.
16- SOKAK HAYVANLARI YAŞAM ALANI
 Can dostlarımızın tedavi, rehabilitasyon, barınma ve bakım ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara güzel bir ortam sunmak için Sokak Hayvanları Yaşam Alanı projesini hayata geçireceğiz.
17- OTOBAN GÜRÜLTÜSÜNÜ ENGELLEYİCİ BARİYERLER
İlçemizde gürültü kirliliğini önlemek, araç ve yayalar için yol güvenliğini artırmak ve hemşehrilerimize daha güvenli, daha huzurlu bir şehir ortamı sunmak için Sultanbeyli’yi otoban gürültüsünü engelleyici bariyerlerle donatacağız.
 
18- SULTANBEYLİ - KURTKÖY METROSU
Şehir içi toplu ulaşımı daha etkin hâle getirmek için yeni metro hattı çalışmalarımıza büyük bir hızla başlayacağız. Sultanbeyli - Kurtköy arasında oluşturacağımız yeni güzergâhla hem mesafeleri kısaltarak zamandan tasarruf sağlayacağız hem de hemşehrilerimize çevre dostu bir ulaşım alternatifi sunacağız.
 19- SULTANBEYLİ  DEVLET HASTANESİ- YENİDOĞAN  METROSU
İlçemizi yeni metro güzergâhları ile şehrin merkezî bölgelerine bağlamak, yeni nesillerin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte entegre ve etkili bir ulaşım ağı tasarlamak için durmaksızın çalışacağız. Bu kapsamda Sultanbeyli Devlet Hastanesi - Yenidoğan Metro Hattı çalışmalarımızı hızla tamamlayacağız.
20- SULTANBEYLİ - SANCAKTEPE- ÇEKMEKÖY METROSU
Hızla gelişen ve büyüyen ilçemizin trafik yoğunluğunu azaltmak, hemşehrilerimize hızlı, konforlu ve güvenli bir ulaşım deneyimi sunmak için Sultanbeyli - Sancaktepe - Çekmeköy Metro Hattı’nı hızla tamamlayacağız. İBB Başkan Adayımız Sn. Murat Kurum’un öncülüğünde yepyeni metro güzergâhlarını ilçemize kazandıracağız. 
21- AYDOS TÜNEL PROJESİ
Sultanbeyli - Kartal arasındaki vizyon tünel projemizle Sultanbeyli’nin ana arterlerindeki geçişleri yeniden düzenleyerek trafik yoğunluğunu azaltacağız, hemşehrilerimizin E-5, Pendik ve Kartal yönündeki merkezî noktalara daha hızlı ve güvenli şekilde ulaşmasını sağlayacağız. 
22- MAHALLELERE ÜCRETSİZ RİNG SEFERLER
Ücretsiz servis araçlarımızla ilçe genelinde, belirli periyotlar hâlinde ring seferler düzenleyerek mahallelerimizi birbirine bağlayacağız. 
23- OTOBAN ALT GEÇİDİ
Poli Spotçular Çarşısı ve Demokrasi Caddesi arasında otoban alt geçidi inşa ederek kuzey ve güney istikametindeki geçişi rahatlatacağız. 
24- TELEFERİK PROJESİ
Ulaşıma yeni bir bakış açısı kazandırma vizyonuyla Gölet - Aydos Kalesi güzergâhında hayata geçireceğimiz teleferik projesiyle hemşehrilerimizin şehrimizin panoramik güzelliklerini keşfetmesini sağlayacağız, ilçemizdeki ulaşımı daha hızlı, kolay ve konforlu hâle getirerek standartları yükselteceğiz. 
25- SOKAK YAYALAŞTIRMA PROJELERİ
İlçemizde araç trafiğinden bağımsız, yaya dostu bölgeler oluşturmak için merkezî sokaklarımızı yayalaştıracağız. 
26-MERKEZÎ YERLERE EKSPRES SEFERLER
İlçemizdeki metro ağları hızla aktifleşene kadar Kartal Köprüsü, Üsküdar, Kadıköy, Çekmeköy Madenler gibi İstanbul’un önemli yolcu aktarma istasyonlarına, iş ve yaşam merkezlerine direkt ulaşım sağlayan ekspres otobüs seferleri düzenleyerek toplu taşıma kullanımını artıracağız, şehir içi trafiği azaltarak vatandaşlarımızın zamanlarını daha etkin kullanmalarını sağlayacağız. 
27- BİSİKLET YOLLARI VE PARKLARI
İlçemizdeki bisiklet yollarının ve parklarının sayısını artırarak hemşehrilerimize çevre dostu bir ulaşım alternatifi sunmanın yanı sıra trafik yoğunluğunun azalmasına, doğal kaynakların korunmasına ve sağlıklı yaşamın teşvik edilmesine katkı sağlayacağız. 
28- MİMAR SİNAN UZAY BİLİM MERKEZİ
Uzay, astronomi, fen bilimleri alanlarında eğlenceli atölyelerin yer alacağı, çocukların uzay hakkında merak ettiklerini deneyimleyerek öğreneceği Mimar Sinan Uzay Bilim Merkezi ile uzayın derinliklerine doğru keşfe çıkacağız. 
29- BATTALGAZİ ÜNİVERSİTESİ VE EĞİTİM KAMPÜSÜ
Çeşitli araştırma merkezleriyle üniversite öğrencilerinin akademik hayatına katkı sağlayacak, sosyal alanları, spor ve kültür tesisleriyle kapsamlı etkinliklere imkân tanıyacak, ileri teknolojilerle donatılmış Battalgazi Üniversitesi ve Eğitim Kampüsünü ilçemize kazandıracağız. 
30- TURİZM LİSESİ VE UYGULAMA OTELİ
31- AYDOS KALESİ FETİH MÜZESİ
32- ÖĞRETMENEVİ VE EĞİTİM KOMPLEKSİ
33- ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI
34- SULMEK KURSLARI
35- ŞEHİR KÜTÜPHANESİ 
36- YENİ OKULLAR VE TEKNOLOJİ LİSESİ
37- YENİ GENÇ ADRES
38- AÇIK HAVA ETKİNLİK ALANI
39- SULTANBEYLİ DİL AKADEMİSİ
40- KÜLTÜR VE SANAT FUARI
41- BİNİCİLİK OKULU
42- KÜLTÜR KÖPRÜSÜ PROJESİ 
43- ANADOLU KÜLTÜR GEZİLERİ
44- TİYATRO OKULU
45- ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ
46- PARKMODERN
47- HOBİ BAHÇELERİ
48- BUNGALOV KAMP ALANI 
49- MACERA PARKLARI
50- NECİP FAZIL SEYİR TERASI 
51- BOTANİK PARK 
52- SANCAKTEPE - KURTKÖY ORMAN YOLU DÜZENLEME PROJESİ 
53- REKREASYON ALANLARI 
54- FETİH KORUSU 
55- MECİDİYE KORUSU 
56- TURGUT REİS KORUSU 
57- AHMET YESEVİ KORUSU 
58- HER MAHALLEYE YENİ PARK 
59- YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJELERİ 
60- SIFIR ATIK PROJESİ
61- MAHALLE BAHÇELERİ 
62- TEKNOSEMT İLE İNOVASYON ODAKLI GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ PROJESİ
63- HAMİDİYE SPOR KOMPLEKSİ
64- MEHMET AKİF GENÇLİK VE SPOR KOMPLEKSİ 
65- MECİDİYE SPOR KOMPLEKSİ 
66- HER MAHALLEDE SPOR KULÜBÜ 
67- YÜZME HAVUZLARI 
68- KAPALI SPOR SALONLARI 
69- TREKKİNG ALANI, SCOOTER VE KAYKAY PİSTLERİ 
70- ULUSLARARASI E-SPOR TURNUVALARI 
71- OKULLARA SPOR ALANI 
72- GENÇLERE YÖNELİK YAZ KAMPLARI 
73- MAHALLELERE FİTNESS SALONLARI 
74- HER MAHALLEMİZE İLETİŞİM OFİSİ 
75- MOBİL BEYAZ MASA’YLA YERİNDE ÇÖZÜM 
76- AKILLI AYDINLATMALARLA SULTANBEYLİ’NİN SOKAKLARI AYDINLANACAK 
77- ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN ŞARJ İSTASYONLARI
78- AKILLI ÇEVRE SENSÖRLERİ İLE DAHA GÜVENLİ BİR SULTANBEYLİ
79- DRONE EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ 
80- MOBİL BELEDİYE UYGULAMASI 
81- İNTERNETE ÜCRETSİZ ERİŞİM HİZMETİ 
82- FİBER ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ 
83- VEFA LOKALİ 
84- SADEM (SULTANBEYLİ AİLE DANIŞMANLIK VE EĞİTİM MERKEZİ) 
85- SULTANBEYLİ KART
86- EL EMEĞİ ÇARŞISI 
87- ORHANGAZİ AŞEVİ 
88- YENİ SEBZE HALİ 
89- LİDER GENÇLER PROJESİ
90- İŞ GELİŞTİRME VE GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ 
91- ÇOCUK, GENÇ, KADIN MECLİSİ 
92- GENÇLERE EVLİLİK DESTEĞİ 
93- TAZİYE EVLERİ 
94- ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN GENÇLERE 10 BİN TL EĞİTİM DESTEĞİ  
95- GÖZ SAĞLIĞI MERKEZİ 
96- ŞEFKATLİ YAŞAM DESTEK MERKEZİ 
97- SAĞLIK TARAMA VE DANIŞMANLIK MERKEZİ 
98-ENGELSİZ ŞEHİR PROJESİ 
99- FATİH MAHALLESİ ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ 
100- ACİL DURUM HASTANESİ

GÜNDEM

DÜNYA